NL | FR | Login voor leden Vacatures Contacteer ons

Baksteen ... What else?

Download de publicatie BMB 157 - maart 2017

Er kunnen meerdere betekenissen worden gegeven aan de titel van dit nieuwe nummer van ‘Bouwen met baksteen’: de ‘what else’ die een rechtvaardiging oproept, het feit dat het vanzelfsprekend is, maar ook de ‘what else’ die aanzet tot een andere benadering, tot het evalueren van andere mogelijkheden.

In beide gevallen kan deze kleine, voor ons vertrouwd geworden uitdrukking van toepassing zijn op  keramische materialen. Aan de ene kant is er het traditionele en geruststellende aspect van de baksteen, maar aan de andere kant ook de behoefte om te innoveren en texturen, kleuren en formaten te bedenken. De opmerkelijkste recente innovatie die nu stilaan naar voren begint te komen in de bouwwereld in België zijn de systemen van steenstrips die op isolatiemateriaal worden gekleefd.

Zag u dampende koffie voor u toen u de titel van deze publicatie las?! De twee producten zijn wellicht niet zo verschillend… Men zou inderdaad bepaalde vergelijkingen kunnen zien: innoverende formules, een grote diversiteit door middel van de texturen en kleuren en dit alles zonder ook maar iets te veranderen aan de grondstof … gebakken klei.

Of u nu in de stemming bent voor een ristretto, lungo of decaffeinato en wat uw interpretatie van ‘what else’ ook is, we hopen dat deze projecten u door hun juiste mix van traditie en innovatie zullen inspireren!